Uutiset

Tiesitkö nämä Seinäjoen tapahtumapaikoista?


02.06.

Sinä joka järjestät tapahtumia työsi tai harrastustesi puolesta, tunnetko jo sun kaupungin tapahtumapaikat? Jos et vielä, niin suosittelen tutustumaan. Viime viikolla Jenniina Seinäjoki Congressilta nappasi mut mukaan Seinäjoki-kierrokselle, mikä näin tuoreelle tapahtumatuottajalle tuli todella tarpeeseen. Nyt kirjoitan, mitä uutta opin Seinäjoen tapahtumapaikoista. Lukemalla tekstin saatat saada ideoita omiin tapahtumiisikin!

 

Olen viettänyt lähes koko lapsuuteni ja teini-ikäni Seinäjoella. Opinnot veivät minut kuitenkin Jyväskylään kahdeksaksi vuodeksi. Palatessani Seinäjoelle ja aloittaessani tapahtumakoordinaattorina Into Seinäjoella huomasin, että monet ennestään tutut paikat olivat muuttuneet ja uusia oli tullut lisää. Jenniinan järjestämä Seinäjoki-kierros tuli siis tarpeeseen.

 

Kiersimme yhden päivän aikana kahdeksan tapahtumapaikkaa: Seinäjoki Areena, OmaSP Stadion, Seinäjoen Ravikeskus, Kalevan Navetta, Rytmikorjaamo, Hotel Sorsanpesä, Hotelli-Ravintola Alma ja Seinäjokisali.

 

 

Yllättäviä lokaatioita ja elämyksiä tapahtumiin

 

Seinäjoki-kierroksella kuulin uusista tapahtumapaikoista ja sain ideoita, miten hyödyntää uudella tavalla jo ennestään tuttuja paikkoja ja tiloja. Kirjoitin ideoita ja havaintojani ylös, jos näistä olisi hyötyä sinullekin tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen Seinäjoella.

  • OmaSp Stadionin jalkapallokenttä on v-a-l-t-a-v-a ja jo nähtävyys itsessään. Sisältä löytyy tyylikkäät tilat niin pienempien kuin isompienkin tapahtumien järjestämiseen. Jos järjestät tapahtuman OmaSp Stadionilla, niin muistahan hyödyntää tapahtumatilojen ja ulkoseinän näyttävät screenit, jonne saa heijastettua esimerkiksi tapahtumamainoksen tervetuloa-teksteineen.
  • Miltä kuulostaisi järjestää vaihteen vuoksi kokous tai workshop hotellin sviitissä? Hotelli-ravintola Alman  uuden osan sviitit Seinäjoki ja Kristiinankaupunki tarjoavat elämyksellisen tapahtumakokemuksen jo pelkästään miljöön perusteella, eivätkä ne ole kuulemma sen kalliimpia kuin muutkaan Alman kokous- tapahtumatilat.
  • Yksi eksoottisimpia tapahtumapaikkoja mielestäni oli Seinäjoen Ravikeskus. Jo ympäristöltään tapahtumapaikka on poikkeuksellinen ulkona viilettävien hevosten vuoksi, puhumattakaan mahdollisuudesta yhdistää ravit varsinaiseen tapahtumaan.
  • Rytmikorjaamon tiloista saa todella tunnelmallisen tapahtumatilan, eikä vaan musiikkitapahtumiin vaan myös esimerkiksi seminaareihin tai cocktailtilaisuuksiin. Pakko myös antaa erityismaininta Varicko-ravintolan lounaslihapullille, ne olivat suussasulavia. Voit siis huoletta antaa heidän vastuulleen tapahtuman ruoka- ja kahvitarjoilut.
  • Tiesitkö, että Seinäjoki Areena ei tarjoa ainoastaan tiloja megatapahtumille, vaan sieltä löytyy moderneja ja valoisia tiloja myös pienemmillekin tapahtumille? Areenan ravintola Miitti soveltuisi myös erittäin hyvin esimerkiksi aamupalatilaisuudella, tiedä vaikka siellä joskus Into Business Breakfast -tapahtumaa vietettäisiinkin.
  • Kalevan Navetasta tulee mieleeni hiukan Helsingin keskustakirjasto Oodi, mutta tämä on ehkä jopa hienompi. Tapahtumatilaa ei tarvitse somistaa olleenkaan, vaan se on mielestäni sellaisenaan kaunis rosoisuudessaan. Kannattaa käydä tutustumassa! Tarjoiluista vastaa iki-ihana Äärellä
  • Seinäjokisali on lämminhenkinen ja klassinen tapahtumatila esimerkiksi seminaareille. Tilan erinomainen akustiikka kannattaa hyödyntää tarjoamalla esimerkiksi livemusiikkia osallistujille.
  • Hotel Sorsanpesän ehdottomia vahvuuksia on vehreä jokirantamiljöö, jonne kauniisti sisustetuista tapahtumatiloista avautui ikkunat. Tiesitkö muuten, että Sorsanpesä on Seinäjoen ainut hotelli, jossa on uima-allas. Tässä vinkki esimerkiksi tyhy-päiville tai pikkujouluihin.

 

Tapahtumapaikan valinta on yksi tärkeimmistä stepeistä tapahtumaa suunnitellessa. Mielestäni paikan viihtyisyys ja elämyksellisyys ovat vähintäänkin yhtä tärkeitä asioita kuin käytännön toimivuus. Seinäjoki-kierrokselta päällimmäisenä jäi mieleen, että pitäisi hyödyntää enemmänkin alueen tapahtumapaikkojen potentiaalia – yllättäviä lokaatioita ja tapahtumiin yhdistettäviä aktiviteetteja löytyy todella paljon.

 

Haluan kannustaa sinuakin tutustumaan kaupunkisi mahdollisuuksiin ja kokeilemaan uusia tapahtumapaikkoja. Jos suunnittelet tapahtumaa Seinäjoelle, niin Jenniina kierrättää varmasti mielellään sinuakin täällä.

 

 

 

Helmi Yli-Knuuttila
Tapahtumakoordinaattori, Into Seinäjoki Oy
 
Tutustu Inton tapahtumatarjontaan! www.intoseinajoki.fi 
 
 

Takaisin uutisiin

Parasta palvelua

Ota yhteyttä niin mietitään ja kartoitetaan yhdessä tapahtumallenne parhaat puitteet Seinäjoelta!

040 779 8809

Jenniina Palmu, myyntipäällikkö

Pyydä tarjous   LIITY POSTITUSLISTALLE 

Sulje sivuvalikko