Uutiset

SeAMK:n opiskelijat tutkivat Seinäjokea tapahtuma- ja kokouskaupunkina, tässä tulos.


10.05.

Seinäjoen Ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijat tekivät kyselytutkimuksen Seinäjoesta kokous- ja tapahtumakaupunkina. Tutkimus pohjautuu vuonna 2014 tehtyyn opinnäytetyöhön, jonka tuloksia vertailtiin ja analysoitiin uusiin tuloksiin nähden. Kysymykset pohjautuivat opinnäytetyön kysymyksiin, jolloin vastauksista saatiin vertailukelpoisia.

 

Tutkimuksessa käytettiin kvantitatiivista tutkimusmenetelmää, joka mahdollisti kattavan ja laajan otannan.

 

Kyselytutkimuksessa aiheita olivat Seinäjoen tunnettuus, mielikuvat ja tarjonta. Lisäksi kyselyssä pyydettiin vastaajia kommentoimaan vapaasti ajatuksiaan Seinäjoesta.

 

Tutkimuksen tuloksina näkyi , että viiden vuoden aikana Seinäjoki on kasvanut, niin tunnettuna kaupunkina, kuin tilaisuuksien kävijämääriltäänkin. Tunnetuimpia tekijöitä Seinäjoella ovat edelleen lakeus, Tangomarkkinat sekä Alvar Aalto.  Vastaajien mielestä kolme tärkeintä tekijää
valittaessa kokous- ja tapahtumakaupunkia olivat sijainti, kokoustilat ja hintataso.
Näistä jokainen tekijä mainittiin kyselyssä sekä Seinäjoen vahvuutena että heikkoutena. Tutkimuksesta saatiin myös kehitysideoita, jotka liittyivät muunmuassa julkisen liikenteen parantamiseen sekä lisämajoituskapasiteetin tarpeeseen. 

 

Seinäjoki Congress, Seinäjoen kaupunki sekä kumppanyrityksemme pystyvät hyödyntämään tutkimuksen tuloksia tapahtumiensa ja palveluidensa kehittämisessä entistäkin paremmaksi. Palvelu ja asenne Seinäjoella vastaajien mukaan on kunnossa ja toimii.

 

 

Loppuun vielä muutamia avoimia ja piristäviä kommentteja, joista olemme otettuja.

 

"Jos soitan, minua yritetään aina palvella tavalla tai toisella."

 

"Pohjanmaalaisuudessa on jotakin itseäni koukuttavaa "

 

"Paljon tapahtumia, positiivinen imago, keskeinen asema paikkana"

 

Koko tutkimuksen pääset lukemaan tästä.

 

Arvoimme kaikkien kyselyynvastanneiden kesken majoituslahjakortin Seinäjoen Sokos Hotelleihin. Arpaonni suosi Terhi T.:tä - onnittelut! Olemme olleet voittajaan henkilökohtaisesti yhteydessä.


Takaisin uutisiin

Parasta palvelua

Ota yhteyttä niin mietitään ja kartoitetaan yhdessä tapahtumallenne parhaat puitteet Seinäjoelta!

040 779 8809

Jenniina Palmu, myyntipäällikkö

Pyydä tarjous   LIITY POSTITUSLISTALLE 

Sulje sivuvalikko