Uutiset

Sannan harkkablogi: Ristus! Murrepato murtui


24.04.

 

Vaikka olenkin seinäjokistunut mielestäni hyvinkin onnistuneesti tässä muutaman vuoden aikana ja rakastan murteita, olen silti yrittänyt pitää kiinni päijät-hämäläisestä puhetyylistäni. Sillä suunnallahan ei kovin voimakasta murretta ole havaittavissa, mitä nyt D-kirjain useimmiten jää pysäkille. Olinkin alkanut jo uskomaan, että olen täysin immuuni Etelä-Pohjanmaan murteelle enkä osaisi puhua leviästi vaikka yrittäisinkin.

 

Supermessut Tampereella. Seison Visit Seinäjoen pöydän takana ja kutsun ihmisiä luokseni hakemaan eteläpohjalaisia huumoripinssejä. ”Tulkaa hakemahan komiat pinssit, notta ittekki muistatte pysyä komiana!” kajahti suustani niin että meinasin itsekin säikähtää. Vuosia huolellisesti varjelemani murrepato murtui ja suustani tuli niin vuolaalla syötöllä eteläpohjanmaata, että Kyrönjoen tulvakin kalpeni sen rinnalla. Alkuhämmennyksen jälkeen annoin palaa ja ilahdutin messuvieraita ylpeästi eteläpohjalaisella otteella. Vain yksi nurmolainen pappa huomasi, etten ole alun perin Seinäjoelta, mutta muille messuvieraille juttuni upposivat kuin häkä.

 

Vaikka messuilla murre oli osa showta, minulle se merkitsi enemmän. Se oli havainto siitä, että olen päässyt myös kielellisesti lähemmäs Seinäjokea. Ehkä otankin muutaman murresanan aktiivikäyttöön arkipuheessanikin, enkä enää punastele, jos sanonkin vahingossa ”tuloo” tai ”menöö”.

 

Kevään iloksi olen alkanut julkaista Tutustutaan kokouspaikkoihin -nimistä videosarjaa Seinäjoki Congressin Facebook-sivulla, jossa esittelen lyhyillä videoilla kokouspaikkojamme. Kerro minulle somessa, missä paikassa haluaisit minun käyvän vierailulla ja katsotaan, kuinka monta murresanaa suustani lipsahtaa.

 

Katso aiemmat Tutustutaan kokouspaikkoihin -videot:

Seinäjoki Areena

Hotelli-Ravintola Alman Tornihotelli

 

Iloa viikkoon ja vapun odotukseen!

 

Sanna Roininen

myyntiassistentti

sanna.roininen@seinajokicongress.fi 


Takaisin uutisiin

Parasta palvelua

Ota yhteyttä niin mietitään ja kartoitetaan yhdessä tapahtumallenne parhaat puitteet Seinäjoelta!

040 779 8809

Jenniina Palmu, myyntipäällikkö

Pyydä tarjous   LIITY POSTITUSLISTALLE 

Sulje sivuvalikko