Uutiset

Opiskelijat tapahtumia toteuttamassa: "Mitä enemmän käytännön harjoitteluja, sen parempi!"


19.03.

Opiskelijoiden työpanosta hyödynnetään erilaisissa tapahtumissa ja muissa projekteissa jo jonkin verran, mutta enemmänkin vielä voitaisiin. Opiskelijat arvostavat kokemusta ja on ihan eri asia päästä tekemään ja toteuttamaan ideoita käytännössä, eikä vain istua luennoilla. Haastattelimme tällä kertaa SeAMKin eli Seinäjoen Ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon linjan opiskelijoita, jotka toteuttivat alkuvuodesta Pohjanmaan Urheilugaalan visuaalisen sekä mediasisällön.

 

1. Millaisesta tapahtumasta oli kyse ja missä se pidettiin?
Kyseessä oli Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu Ry:n järjestämä ja tuottama Pohjanmaan Urheilugaala 2019 -tapahtuma. Tapahtumassa palkittiin vuoden 2018 aikana hienosti ja merkittävästi suoriutuneita urheilijoita sekä liikunnan ja urheilun parissa työskennelleitä henkilöitä. Tapahtumassa oli paikan päällä n. 250 henkilöä ja tapahtumapaikkana toimi OmaSp Stadionin kolmannen kerroksen Atria Lounge -tila.

 

2. Miten te opiskelijoina päädyitte tuottamaan kyseistä tapahtumaa? Montako teitä oli mukana projektissa ja mitä tehtäviinne kuului?
Toimeksiantaja oli lähestynyt opettajiamme SeAMKissa, kun oli tullut tietoon, että meidän kanssamme voi tehdä toimeksiantoja. Teimme tämän toimeksiannon kurssisuorituksena. Meitä oli yhteensä 20 opiskelijaa sekä kolmannelta että toiselta vuosikurssilta. Kaikki mukana olleet olivat kulttuurituottajaopiskelijoita, mediatuottajia tai visuaalisia tuottajia.

 

Ryhmä jaettiin eri tehtäviin, joita olivat mm. graafinen suunnittelu, tapahtumatuotanto (pöytäasetelmista ulkotuliin), gaalan ilmeen suunnittelu, markkinointi (muun muassa kutsut), mediatuotanto, animointi, sosiaalisen median viestintä mm. kolme haastattelua urheilijoiden kanss), nettisivujen suunnittelu ja toteutus ja tapahtuman livetaltiointi (aftermovien tuottaminen).

 

3. Mikä oli projektissa parasta?
Itse tapahtumassa työskentely, käytännön tekeminen ja sen kautta uuden oppiminen sekä ja lopullisen tuloksen eli oman jäljen näkeminen konkreettisesti paikan päällä.

 

 

4. Entä mikä yllätti?
Meidän opiskelijoiden näkemysten, ehdotusten ja ajatusten avoin ja positiivinen vastaanotto toimeksiantajan puolesta. PLU otti mielestäni meidän näkemykset vastaan hyvin ammattimaisesti, ei sellaisella jatkuvalla kyseenalaistamisella, mitä opiskelijat joutuvat usein kokemaan. Ja myös se, että kaikki meni aivan nappiin, ei ilmennyt oikeastaan mitään ongelmia. Joitain pieniä helposti korjattavia juttuja tietysti aina.

 


5. Mikä tapahtuma- ja kulttuurialalla kiehtoo?
Palkitsevuus ja laajat mahdollisuudet, alan monimuotoisuus sekä vaihtuvuus. Kun työskentelee useiden erilaisten projektien kanssa, tapaa paljon uusia ja osaavia ihmisiä sekä oppii erilaisia toimintatapoja ja taitoja.

6. Voiko opiskelijoita pyytää tapahtumien toteutukseen mukaan ja miten?
Voi todellakin ja kannattaakin! Mitä enemmän käytännössä pääsee toteuttamaan sen parempi. Parhaiten oppii tehdessä. Meiltä löytyy taitoa tapahtumatuotantoon, visuaaliseen tuotantoon sekä mediatuotantoon.  

Kaikki yhteistyöpyynnöt kannattaa laittaa kulttuurialan yksikön koulutusjohtajalle Esa Leikkarille  esa.leikkari@seamk.fi.

 

 

 


Takaisin uutisiin

Parasta palvelua

Ota yhteyttä niin mietitään ja kartoitetaan yhdessä tapahtumallenne parhaat puitteet Seinäjoelta!

040 779 8809

Jenniina Palmu, myyntipäällikkö

Pyydä tarjous   LIITY POSTITUSLISTALLE 

Sulje sivuvalikko