Uutiset

Moottoriurheilua lakeuksilla vuodenajasta riippumatta


06.03.

Kuva: Teemu Kukkonen.

 

Moottoriurheilukulttuuri on viime vuosina kehittynyt vauhdikkaasti Seinäjoella. Monipuolisuutensa ansiosta lajin tapahtumia järjestetään kaupungissa vuodenajasta riippumatta. Alkuvuodesta 2018 koettiin uudenlainen tapahtumaelämys, kun LiveSports Promotions Oy:n snowcross-moottorikelkkatapahtumat rantautuivat Seinäjoen OmaSp Stadionille. ”Etelä-Pohjanmaalla arvostetaan moottoriurheilua isosti, minkä vuoksi halusimme aloittaa kauden lakeuksilla. Seinäjoella ja muissakin Pohjanmaan kunnissa on tapana tehdä asiat isosti ja näyttävästi, ja siihen mekin tähtäämme!” – LiveSports Promotions Oy:n toimitusjohtaja ja Extreme Winter Circuksen tapahtumajärjestäjä Pauli Kauppinen.

 

Vuonna 2016 valmistunut OmaSp Stadion valikoitui kisapaikaksi puitteidensa ansiosta. ”Kyseessä on Suomen yksi uusimmista ja hienoimmista jalkapallostadioneista, jossa on runsaasti tilaa. Jalkapallostadioneilla ei ole ennen nähty tällaisia tapahtumia, joten tässä luodaan täysin uudenlainen kokemus”, toteaa Kauppinen Livesports.fi-sivustolla. Kisat järjestettiin 20. tammikuuta.

 

SM-sarjan osakilpailu sai paljon positiivista palautetta niin katsojien kuin kuljettajien puolesta, minkä johdosta LiveSports Promotions päätti järjestää ylimääräisen snowcrossin stadion –kilpailun OmaSp Stadionilla. Kilpailu järjestettiin muutaman viikon varoitusajalla oheisohjelmineen. Seinäjoelle pyritään luomaan perinne, joka tuo kaupunkiin vuosittain sekä snowcross-kisat, että viihdetapahtuma Extreme Winter Circuksen.

 

 

Kuva: Teemu Kukkonen.

 

Moottoriurheilulla on Seinäjoella pitkät perinteet. Vuonna 1926 perustettu Seinäjoen Moottorikerho ry on kasvanut onnistuneiden kilpailujen ja hyvien kuljettajien ansiosta yhdeksi Suomen menestyneimmäksi kerhoksi speedwaypuolella. Kerho järjestää erilaisia moottoripyöräkilpailuja ympäri vuoden, esimerkkinä Kyrkösjärven jääradalla toteutettu SM-avaus helmikuussa 2018.

 

Kaksipäiväisen ratatapahtuman sekä kolmen illan rock-festivaalin käsittävä Vauhtiajot on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Seinäjoen merkittävimpänä autourheilutapahtumana. Kisoissa on nähty historian saatossa Suomen kuljettajalegendoja kuten Keke Rosberg ja Pauli Toivonen. Tapahtumaa on järjestetty nykyisessä muodossa vuodesta 2004 lähtien, kun musiikkipainotteinen iltaohjelma eturivin artistikattauksineen otettiin osaksi tapahtumaa. Etelä-Pohjanmaan Maastomotokerho kehittää ja ylläpitää kiinnostusta lajia kohtaan. Yhdistys järjestää moottoriurheilukilpailujen ja näytösten lisäksi erilaisia koulutustilaisuuksia.

 

Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat ylläpitää Rytmikorjaamolla sijaitsevaa karting-rataa ja kannustaa matalalla kynnyksellä kokeilemaan autourheilua. Rytmikorjaamolla toimii myös Seinäjoen Lennokkikerho, jonka jäsenet pääsevät rakentamaan ja lennättämään sähköllä, polttomoottorilla tai vapaasti lentäviä lennokkeja.

 

Tutustu OmaSp Stadionin tiloihin ja tuleviin tapahtumiin tästä.

 

Sanna Roininen

myyntiassistentti

sanna.roininen@seinajokicongress.fi


Takaisin uutisiin

Parasta palvelua

Ota yhteyttä niin mietitään ja kartoitetaan yhdessä tapahtumallenne parhaat puitteet Seinäjoelta!

040 779 8809

Jenniina Palmu, myyntipäällikkö

Pyydä tarjous   LIITY POSTITUSLISTALLE 

Sulje sivuvalikko