Uutiset

Etelä-Pohjanmaalla ei enää aluehallintoviraston päätöksiä kokoontumisrajoituksiin.


31.05.

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiireihin ei enää aluehallintoviraston päätöksiä. Tiedote julkaistu 28.5.2021 16:10 ja luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69910736


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uudet päätökset Keski-Pohjanmaan ja Pirkanmaan kokoontumisrajoituksista. Alueen muut sairaanhoitopiirit, mukaan lukien Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, ovat epidemian perustasolla, minkä vuoksi aluehallintovirasto ei tee niille enää päätöstä kokoontumisrajoituksista. Yleisötapahtumien järjestäjiä koskevat tartuntalain 58 c pykälän mukaiset hygieniakäytännöt. Uudessa tilanteessa kuntien valvontavastuu korostuu.

Perustason alueilla tapahtumajärjestäjiä ohjaavat suoraan laista tulevat hygieniavelvoitteet


Sosiaali- ja terveysministeriön suositteleman linjan mukaisesti aluehallintovirasto ei tee uusia rajoituspäätöksiä epidemian vakaalla perustasolla oleville Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueille.Perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa tartuntalain 58 c pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten mm. mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen. 

 

Aluehallintovirasto muistuttaa, että kunnilla on velvollisuus ja myös valtuudet valvoa tapahtumien terveysturvallisuutta perustasonkin alueella tartuntatautilain väliaikaisten 58 c ja 59 a pykälien mukaisesti. Terveysturvallisuuden näkökulmasta valvontaa ja yhteistyötä tapahtumanjärjestäjien kanssa on siten kunnissa syytä jatkaa. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antaa alueensa kunnille vielä ohjauskirjeen asiasta ensi viikon alkupuolella.

 


Takaisin uutisiin

Parasta palvelua

Ota yhteyttä niin mietitään ja kartoitetaan yhdessä tapahtumallenne parhaat puitteet Seinäjoelta!

040 779 8809

Jenniina Palmu, myyntipäällikkö

Pyydä tarjous   LIITY POSTITUSLISTALLE 

Sulje sivuvalikko