Uutiset

Blogi: Tapahtumien suurkaupunki myös 2030


09.11.

Museot rikkoivat kävijäennätyksiä, festivaalit elivät uutta kultakauttaan, ihmiset kuluttivat elämyksiin yhä enemmän… kunnes tuli korona ja pyyhkäisi kaiken alleen. Tai ainakin paussille. Seuraavaa korona-aaltoa enemmän pelkään toista k-aaltoa, nimittäin konkurssiaaltoa. Sen aallon saapumiseen tai saapumatta jäämiseen voimme vaikuttaa jokainen. Uskalluksella osallistua. 

 

Mitä jäisi Seinäjoesta jäljelle ilman tapahtumia? Imagotutkimukset kertovat, että tango ja suuret tapahtumat tulevat ihmisille mieleen Seinäjoesta. Mielikuvien lisäksi tapahtumilla on merkittävä vaikutus aluetalouteen. Viimeisimmän kesätapahtumatutkimuksen mukaan tapahtumakävijöiden kokonaistulo pelkästään Provinssin, Tangomarkkinoiden ja Vauhtiajojen osalta oli 25,5 miljoonaa euroa vuonna 2016. Tulo kasvoi 7,3 miljoonaa euroa vuodesta 2012. Rahankäyttö per tapahtumakävijä vaihteli 200-400 € välillä. Paitsi imago- ja talousvaikutus, on tapahtumilla tutkitusti positiivinen vaikutus myös yksilötasolla mieleen ja hyvinvointiin. Meillä ei ole varaa menettää näitä, eihän? 

 

On vain uskallettava osallistua, nauttia ja viihtyä, jotta meillä on tapahtumia korona-ajan jälkeenkin. Ammattimainen tapahtumanjärjestäjä on ammattilainen myös tapahtumaturvallisuudessa. 

 

Miten Sinä voit vaikuttaa?
Yksinkertainen vinkkini, joka vaatii vain mielen rohkeutta sekä ehkä pienen summan euroja: valitse mielenkiintoinen tapahtuma, sulje (korona)uutisvirta, pese kädet, pue maski, käy konsertissa/teatterissa/tapahtumassa, nauti & unohda kaikki muu, totea käyntisi positiiviset vaikutukset mieleesi ja kehoosi. Jos oikein rohkeaksi rupeat, niin kerro käynnistäsi sosiaalisessa mediassa. Isoja tapahtumia voit tukea suuntaamalla lippu- ja oheistuotekaupoille turvallisesti verkossa. Joulukin on jo ovella! 

 

Klikkaa helposti näistä:
Kuninkuusravit -liput ja -tuotteet
Provinssi -liput ja -tuotteet
Solar Sound -liput
Tangomarkkinat-liput ja -tuotteet
Vauhtiajot -liput 

 

Jos itse järjestät tapahtumia tai tilaisuuksia, mieti perumisen sijaan vaihtoehtoisia toteutusmalleja. Alueemme ammattilaiset auttavat esimerkiksi verkko- tai hybriditapahtuman toteutuksessa. Lue kollegani Sannan vinkit toteuttajista. 

 

Loppuun pari lukuvinkkiä tapahtuma-alan ammattilaisten kynästä:

Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen: Tuleeko livekohtaamisista uusi luksus?
LiveFIN ry:n toiminnanjohtaja Jenna Lahtinen: Yhteen kokoontumisen mahdollisuus on taattava elävän musiikin tapahtuma-alalle ja koko yhteiskunnalle

 

Tapahtumissa tavataan!

Johanna Rintamäki
Test it – tapahtumista buustia bisnekseen
johanna.rintamaki(a)intoseinajoki.fi
040 592 7518

Yritysinnovaatiot kasvuun – testauspilotointimalli tapahtumissa  -hankkeessa testataan yritysten uusia tuotteita ja palveluita Seinäjoen suurtapahtumissa. Hankkeen tuloksena syntyy uudenlainen innovaatioyhteistyömalli yritysten ja tapahtumien välille. Rahoitus: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR). 

 

 

Blogi on julkaistu alun perin Into Seinäjoen sivuilla. Pääset alkuperäiseen julkaisuun tästä.


Takaisin uutisiin

Parasta palvelua

Ota yhteyttä niin mietitään ja kartoitetaan yhdessä tapahtumallenne parhaat puitteet Seinäjoelta!

040 779 8809

Jenniina Palmu, myyntipäällikkö

Pyydä tarjous   LIITY POSTITUSLISTALLE 

Sulje sivuvalikko