Uutiset

Blogi: Luovuus, paikallisuus ja monikanavaisuus tulevaisuuden tapahtumien trendejä


18.05.

Seurasin juuri järjestettyä Finland Convention Burean Business Events  -markkinakatsausta – virtuaalisesti tietysti. Tilaisuuden alussa käytiin läpi hyvin konkreettisia kokous- ja kongressialan trendejä, jotka tulevat vaikuttamaan tapahtuma-alaan tulevien vuosien aikana.

Itsestään selviä asioita ovat tietysti jatkossakin terveysturvallisuus, vastuullisuus ja yhteiskuntavastuu. Mielenkiintoisia koronan mukanaan tuomia trendejä taas ovat luovuus, paikallisuus ja ulkotilojen hyödyntäminen.

 

Katsauksessa esiteltyjen tutkimustulosten mukaan paikalliset ja alueelliset tilaisuudet lisääntyvät entisestään, samalla kun tapahtumien osallistujamäärät pienenevät. Myös tekniset vaatimukset ja tapahtumien monikanavaisuus vahvistavat rooliaan, vaikka kokous- ja kongressijärjestäjät ovatkin lähes yksimielisiä siitä, että mikään ei voita kasvokkaisia kohtaamisia.

 

Kokouspaikan valintaan vaikuttaa teknisten ratkaisujen lisäksi erityisesti varaus-, peruutus- ja sopimusehtojen joustavuus. Myös tilojen sopivuus ja muunneltavuus, niin sanotut ”koronaturvalliset” kokouspaikat, kiinnostavat entistä enemmän.

 

Kun mietin näitä trendejä Seinäjoen kannalta, koen, että saatamme kaupunkina jopa osittain hyötyä muutoksista. Mikäli jatkossa järjestetäänkin yksittäisten isompien valtakunnallisten tilaisuuksien sijaan useampia alueellisia tilaisuuksia, olemme maakuntakeskuksena tietysti vahva ehdokas kokouspaikkakunnaksi. Meillä on tilaa ulkotapahtumille ja kokemusta niiden järjestämisestä. Myös suurin osa parhaista kokous- ja tapahtumakohteistamme sijaitsee keskustassa tai aivan sen lähettyvillä ja ovat helposti saavutettavissa kävellenkin.

 

Tällä hetkellä olemme myös parhaillaan kehittämässä alueemme tapahtuma-alan toimijoiden osaamista virtuaali- ja hybriditapahtumien järjestämisessä. Virtuaalisuudesta kestävää kasvua tapahtuma-alalle -hankkeen työpajoissa opitaan niin uusien teknologioiden hyödyntämisestä tapahtumissa kuin virtuaali- ja hybriditapahtumien ansaintalogiikasta.

 

Aihe on ajankohtainen ja tärkeä. Business Events -tilaisuuden lopussa arvioitiin, että palaamme kokous- ja kongressipuolen osalta ”normaaliin” eli vuoden 2019 tasolle aikaisintaan vuonna 2024. Vielä siis ainakin muutama vuosi mennään hyvin erilaisissa tunnelmissa tapahtumien osalta ja nyt siis viimeistään kannattaa ottaa se kuuluisa digiloikka ja opetella uusia käytäntöjä. Muistetaan samalla tukea paikallisia alan toimijoitamme ja järjestetään tilaisuuksia rajoitusten sallimissa puitteissa.

 

Tilaisuudesta on tulossa tallenne Visit Finlandin sivuille, jos haluat katsoa sen jälkikäteen itse.

Hankkeen sivuihin ja tuleviin työpajoihin pääset tarkemmin tutustumaan täällä.

 

 

Lisätietoja

 

Jenniina Palmu
040 779 8809

myyntipäällikkö

Seinäjoki Congress Oy

 

Teksti on julkaistu alun perin Into Seinäjoen sivuilla.


Takaisin uutisiin

Parasta palvelua

Ota yhteyttä niin mietitään ja kartoitetaan yhdessä tapahtumallenne parhaat puitteet Seinäjoelta!

040 779 8809

Jenniina Palmu, myyntipäällikkö

Pyydä tarjous   LIITY POSTITUSLISTALLE 

Sulje sivuvalikko